...στις συντεταγμένες των εταιρικών εκδηλώσεων
..."ενισχύω το ανθρώπινο δυναμικό, επενδύω στο μέλλον"
 

1ο CAMPER TROPHY 2010 – ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (22-23-24/1)

Η πρώτη εξόρμηση μας, στη λίμνη Δόξα στο Φενεό Κορινθίας είναι πια παρελθόν. Εν μέσω κακοκαιρίας με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες δεν πτόησαν τους επιβάτες των 25 CAMPERS, η πρώτη μας εξόρμηση έθεσε από νωρίς τον πήχη της διοργάνωσης σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ένα καταπληκτικά όμορφο και χιονισμένο πλάτωμα επάνω ακριβώς στις βορειοδυτικές όχθες της λίμνης επιλέχθηκε από τους διοργανωτές ως σημείο ασφαλούς κατασκήνωσης τόσο για τις δραστηριότητες όσο και για το παρκάρισμα των οχημάτων. Με θέα την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Φονιά, το φράγμα αλλά και το Παλαιομονάστηρο (εκκλησάκι Αγίου Φανουρίου), κάτω από τη «σκιά» της κορυφής Ντουρντουβάνα, η κατασκήνωση γέμιζε σταδιακά από νωρίς την Παρασκευή από CAMPERS. Τα τηλέφωνα είχαν πάρει βέβαια «φωτιά» από νωρίς για την κατάσταση του δρόμου ο οποίος ήταν ανοικτός από τα χιόνια καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Το πρωί του Σαββάτου μας βρήκε μέσα στη λευκή σιωπή του τοπίου, μια σιωπή που έδωσε τη θέση της σε επιφωνήματα θαυμασμού για το «αλπικό τοπίο» αλλά και σε γέλια και πειράγματα για όσους πήραν μέρος στα ομαδικά παιχνίδια – δραστηριότητες που οι διοργανωτές της 38NORTH είχαν ετοιμάσει για μικρούς και μεγάλους. Τρεις ομάδες συμμετεχόντων στις δοκιμασίες με την αδρεναλίνη στο «κόκκινο» έπαιξαν για το έπαθλο που ήταν μια τριήμερη ενοικίαση CAMPER (για ενοικιαστές) ή ένα φωτοβολταϊκό (για ιδιοκτήτες) προσφορά του CAMPER CLUB. Παιδιά και ενήλικες κυνήγησαν το χρόνο και τις επιδόσεις πάνω στο χιόνι δοκιμάζοντας την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ικανότητα επικοινωνίας, την ευλυγισία και την ταχύτητα τους. Αποτέλεσμα, δύο ώρες ποιοτικής διασκέδασης και «ξεμουδιάσματος».

Το BBQ που είχε σειρά στο πρόγραμμα ανέλαβε να φορτίσει τα σώματα των συμμετεχόντων με θερμίδες και τα πνεύματα με οινο-πνεύματα. Πάνω από είκοσι κιλά διαφόρων ειδών κρεάτων ψήθηκαν από το Γιώργο πάνω στις σχάρες, σαράντα λίτρα οινο-καυσίμου μπήκαν σε ποτήρια και έτερψαν λαρύγγια συνοδεία μουσικής από στερεοφωνικό αλλά και live σόλο του μοναδικού κιθαρωδού Μπάμπη. Κάποια στιγμή άρχισε να χιονίζει αλλά «μασάνε» οι CAMPERS? Οι τέντες των οχημάτων αλλά και τα gazebos των διοργανωτών έδωσαν τη λύση. Όπως τη λύση έδωσαν και τα φώτα που κράτησαν τον κόσμο στην καρδιά του γλεντιού μέχρι αργά.

Η Κυριακή, ημέρα αναχώρησης, ξημέρωσε με βελτιωμένο καιρό και με τον ήλιο να πασχίζει να δώσει λίγο χρώμα στο άσπρο των βουνών. Μικρές πεζοπορικές βόλτες πέριξ της λίμνης έδωσαν τη δυνατότητα για μια καλύτερη γνωριμία με την περιοχή και τους θησαυρούς της, θησαυρούς που οι συμμετέχοντες φρόντισαν να αφήσουν απείραχτους και πεντακάθαρους αφού με περισσή φροντίδα φρόντισαν να μαζέψουν και το μικρότερο κομμάτι ανθρώπινης δραστηριότητας. Οι πρώτες αναχωρήσεις άρχισαν με προορισμό την Αθήνα αλλά μέσω αρκετών στάσεων στα γύρω χωριά. Άλλος για Γκούρα τράβηξε, άλλος για Καλάβρυτα, άλλος για πιο πεδινά και παραθαλάσσια, ευτυχώς ο καιρός έδειξε το καλό του πρόσωπο και η επιστροφή έγινε χωρίς την παραμικρή δυσκολία. Το πρώτο event της σειράς CAMPER TROPHY έφτασε στο τέλος του.

Γράφοντας αυτές τις σειρές και έχοντας ακόμα στα αυτιά μου τις προτροπές και ερωτήσεις όλων των συμμετεχόντων για τη δεύτερη εξόρμηση πιστεύω ότι η επιτυχία της πρώτης αποστολής ήταν μεγάλη από ποιοτικής όσο και από ποσοτικής πλευράς (συμμετοχής) δεδομένου ότι ετοιμάστηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, επικοινωνήθηκε σε ακόμα λιγότερο και «έτρεξε» με δύσκολες καιρικές συνθήκες χάρη και στη βοήθεια των ανθρώπων του Δήμου Φενεού τους οποίους και ευχαριστούμε.

ΦΩΤΟ
 

 

"Αν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου, δεν έχεις ανάγκη να φοβάσαι το αποτέλεσμα εκατό μαχών"
 
SUN ZU - Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Περιμένουμε τα email σας στη διεύθυνση : gmastorakis@38north.gr
Για άμεση επικοινωνία καλέστε στο 6973883093
Copyright (2009) : 38NORTH
POWERED BY SigmaWeb's SiteBuilder